DD

blondynka111

16. 6. 2011 18:44
Bohuzel to je realita dnesni doby

Jenze se zamestnavatelum nesmite divit. Zenska v urcitem veku s detmi v urcitem veku je casto mimo praci, deti jsou casto nemocne, potrebuji k lekari atd. A ted zalezi na praci. Pokud je to delnicka, je to celkem jedno, pokud je to narocnejsi, a pani nema zarizeno, ze deti budou v cizi peci 24h denne, tak v praci proste bude chybet. A kdyz mate pred sebou dve uchazecky - stejne vzdelani, stejny vek, stejna praxe a jedna ma deti a druha ne, koho najmete? Jenze vzhledem k tomu, ze vetsina lidi deti ma, tak vetsina lidi se s tim nejak srovna a ty opravdu karieristicke prace, tam se to take nejak vystribri. Ale nestezujte si,  v cizine to maji vymakane jeste lip. Do prace jdou klidne 4 tydny po porodu a dite je od malicka v materskem centru/s chuvou. Ale hlavne ze netrpi prace, ze? V praci jste lehce nahraditelna. Doma ne. A ted si to utridte a spocitejte si, jestli ma vubec cenu do prace chodit. A pokud to cenu ma, tak se to snazte nejak vyresit. Ale nelzete tomu, kdo vas prijima.

DD

blondynka111

16. 6. 2011 18:54
Re: Bohuzel to je realita dnesni doby

Take mne fascinuje, ze se zamestnavatel ma ptat, jak to mate doma zarizene. Co vam brani mu rict, ze chapete, ze asi neni nadseny z toho, ze mate doma male deti, ale ze to mate zorganizovane, ze mate babicku, kamaradku, ze se delite s manzelem (cili jednou paragraf on, jednou vy atd.), sama ho muzete informovat a jeho pripadne pochyby trosku zmenit. S trosku diplomacie a komunikace si snad poradite.

P.S. To ze zamestnavatel MUSI drzet misto zenske, ktera je 3 roky na materske/rodicovske, to bych zmenila. To je diskriminace.http://g.idnes.cz/u/disk/smile2.gif" alt=";-)">

N

Najaja11

16. 6. 2011 22:02
Re: Bohuzel to je realita dnesni doby

 Ale paní má zkušenost,že na férové jednání nikam "nedojela." http://g.idnes.cz/u/disk/smile7.gif" alt=";-("> Taky i když já jsem hledala práci měla jsem tytéž problémy.V dnešní době u  člověka nezáleží ani tak na vzdělání aby se ve společnosti uplatnil ale v prvé řadě musí UMĚT PERFEKTNĚ LHÁT .http://g.idnes.cz/u/disk/rvoun.gif" alt=";-O">  Já jsem si tímto způsobem taky našla  velmi dobrou práci a skutečně mých lží jsem nikdy ani na chvilku nezalitovala.Zaměstnavatelé taky na mě nebrali ohledy,že jsem matka dvou dětí a peníze potřebujeme.

D

Dunja

18. 6. 2011 22:30
Re: Bohuzel to je realita dnesni doby

Má známá při pohovoru na otázku máte děti, odsekla, že do toho jim nic není a byla přijata.

Když jsme plánovali první dítě, můj podnik se reorganizoval a přišla jsem o práci. Drsná byla reake paní na osobním (pamatuji si že před revolucí byla na místě kádrovačky), když jsem jí už po výpovědi v ochranné době nesla potvrzení o neschopnosti - rizikové těhoteství,  mě dorazila. Prohlásila, že takhle to dělá každá a nechá si platit.  

Teď už mám 3 děti. 2 roky jsem vedla personálně malou výrobní firmu a vždy jsem se snažila ženám s dětmi vyjít vstříc. Dostaly volno a mohly si práci nadělat třeba o víkendech. A právě matky s dětmi byly svědomitější a pracovitější než slečny pár let po škole a že by byly ochotné pracovat déle, spíš pospíchaly za zábavou, asi neměly šéfa, který by je rozmazloval.http://g.idnes.cz/u/disk/smile2.gif" alt=";-)">

Teď vedu firmu manželovi a o hlídání 2 letého syna se dělíme a v kanceláři střídáme.

  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Díky, že mě čtete! Ráda píšu i pro děti. Moje webovky: http://urbanovakamila.eu/
Pohádky: http://www.babyonline.cz/akcni-svet-deti/pohadky/pohadky-o-zviratkach/veverka
Knížky si můžete zakoupit zde:

http://www.prah.cz/knihy/zviratka-z-batuzku-beruska-urbanova-kamila-287

http://www.prah.cz/knihy/zviratka-z-batuzku-veverka-urbanova-kamila-285